FAQ

Leuk dat je interesse hebt in een woning in KOER. We kunnen ons voorstellen dat je allerlei vragen hebt. Zoals: Hoe groot is de KOER-Binnentuin? Hoe werken de KOER-Buurtruimtes precies? Hoe ziet mijn directe woonomgeving er straks uit? En wat is de planning eigenlijk? Op deze pagina vind je de antwoorden op deze en andere veelgestelde vragen.

De KOER-Binnentuin

!
"
Hoe groot is KOER-Binnentuin?

Ruim 3500 m2 is de gezamenlijke binnentuin in KOER die grenst aan de privétuinen. Een heus speelparadijs voor kinderen en nog afsluitbaar ook!

!
"
Waar bestaat de KOER-Binnentuin allemaal uit?

De binnentuin bestaat uit een zogenaamde “Gorstuin” en een “Griendtuin” met verschillende wadi’s en hoogteverschillen ingericht met diverse sportzones, kinderspeelzones, moestuintjes, zitplekken, relaxplaatsen en natuurplaatsen, allemaal zowel in de zon als schaduw.

!
"
Is de KOER-Binnentuin afsluitbaar?

Jazeker. Om de gehele KOER-Binnentuin staan de prachtige KOER-woningen en tussen bepaalde woonblokken worden afsluitbare toegangshekken geplaatst, waarvan je van buitenaf de KOER-binnentuin kunt betreden. Omdat er waarschijnlijk veel kinderen in KOER komen wonen, zal er in het Huishoudelijk-regelement van de Vereniging van Eigenaars komen te staan dat de hekken altijd gesloten zullen zijn voor “ongewenste buitenstaanders” en dat de toegangshekken met je eigen sleutel te openen zijn door de bewoners van KOER. Willen alle bewoners van KOER dit anders geregeld hebben? Geen probleem! Alle eigenaren van het gehele plan KOER zijn namelijk de “baas” over de gezamenlijke KOER-Binnentuin. Zij bepalen dus in de vergadering van de Vereniging van Eigenaars wanneer de binnentuin precies wel/niet afgesloten wordt.

!
"
Hebben de woningen in KOER ook nog een eigen privé buitenruimte?

Naast de grote gemeenschappelijke binnentuin van ruim 3500 m2 heeft nagenoeg elk huis wel een grote eigen buitenruimte in de vorm van een privétuin of een ruim terras. De ruime achtertuinen zijn in basis al voorzien van een prachtige duurzame erfafscheiding met een heuse pergola en schitterende plantenbakken met zitranden. Bovendien worden de privétuinen voorzien van een eigen geïntegreerde tuinberging om bijvoorbeeld je tuinmeubels in op te bergen.

!
"
Waar kunnen de kinderen in KOER spelen?

Elke bewoner van KOER kan zich uitstekend in de KOER-Binnentuin vermaken. Er komen verschillende “zones” in de binnentuin die ingericht worden voor bijvoorbeeld sportzones, kinderspeelzones, moestuintjes, zitplekken, relaxplaatsen en natuurplaatsen, allemaal zowel in de zon als schaduw. En regent het óf heb je zin om binnen te spelen? Vergeet de twee grote KOER-Buurtruimte niet waar genoeg ruimte is om speelactiviteiten te organiseren. Daarnaast komt er direct naast het plan een groot buurtpark waar de kinderen lekker kunnen buiten spelen en waar verschillende activiteiten georganiseerd kunnen worden.

!
"
Hoe wordt de KOER-Binnentuin onderhouden?

In de begroting van de onderhoudskosten van de Vereniging van Eigenaars is een post opgenomen voor het onderhoud van de gezamenlijke KOER-Binnentuin. Wat je vaak ziet gebeuren in dit soort plannen met grote binnentuin is dat de bewoners graag zélf aan de slag gaan met het onderhoud. Dit niet alleen omdat deze gezamenlijke bezigheid enorm leuk is om te doen en zorgt voor een goede cohesie in KOER, maar ook omdat dit kosten bespaard. Alles wat men zelf doet, hoeft niet betaald te worden aan anderen.

!
"
Hoe zit het met het gezamenlijk KOER-gereedschap?

Wat je vaak ziet in oudere woongebieden is dat elke bewoner zijn of haar eigen heggenschaar, grasmaaier, boormachine en dergelijke in bezit heeft, terwijl deze niet dagelijks gebruikt worden. Sterker nog; deze spullen worden per jaar vaker niet gebruikt dan wél. Dat is zonde! Deze spullen nemen ook allemaal ruimte in beslag in je eigen huis. Om deze reden is er in KOER een eigen gezamenlijke berging in de hoek van de binnentuin gecreëerd waar verschillende gereedschappen kunnen worden opgeslagen en daarmee voor elke bewoner te leen zijn.

De KOER-Buurtruimtes

!
"
Hoe groot zijn de twee KOER-Buurtruimtes?

Er komen in totaal twee KOER-Buurtruimtes op de begane grond in het Appartementengebouw aan de Laan op Zuid. Deze twee buurtruimtes grenzen aan de enorme KOER-Binnentuin. Beide buurtruimtes zijn ieder circa 85 m2 groot en zijn voor gezamenlijk gebruik. En het leuke is; de plafondhoogte is ook nog hoger dan gemiddeld, namelijk circa 3,40 meter hoog.

!
"
Voor wie zijn de twee KOER-Buurtruimtes?

De twee KOER-Buurtruimtes zijn enkel én alleen voor de bewoners van KOER. In deze Buurtruimtes kunnen verschillende collectieve activiteiten georganiseerd worden. De exacte invulling van deze ruimtes zijn nog niet bekend, maar denk in ieder geval aan bijvoorbeeld een Knutselclub voor de kinderen, een gezamenlijke Game-hoek, een afhuurbare verjaardagsruimte voor bewoners, de KOER-Bingo, Barbecue, werkplekken voor bewoners en nog veel meer.

!
"
Waar komen de twee KOER-Buurtruimtes precies?

De twee KOER-Buurtruimtes grenzen beide aan de KOER-Binnentuin met het leuke uitzicht hierop. Deze buurtruimtes zijn alleen te zien vanaf de enorme binnentuin en niet vanaf de Laan op Zuid; ze zijn immers alleen bestemd voor de bewoners van KOER. Via de centrale entreehal van het woonblok aan de Laan op Zuid zijn beide buurtruimtes te betreden.

!
"
Zijn de twee KOER-Buurtruimtes afsluitbaar?

Jazeker. De KOER-Buurtruimte is enkel toegankelijk voor bewoners van KOER. Deze ruimte kan door bewoners heel gemakkelijk van te voren gereserveerd worden.

!
"
Wat komt er in de ruimten naast de twee KOER-Buurtruimtes?

We plaatsen op de website bij de “downloads” binnenkort een tekening van de begane grond van het woongebouw aan de Laan op Zuid. Hierin kun je duidelijk zien waar de twee KOER-Buurtruimtes zich bevinden. Beide buurtruimtes grenzen aan een fietsenstalling van het woongebouw én de gezamenlijke entreehal van het woongebouw.

!
"
Wat komt er in de twee commerciële ruimten in de “plint” van het woongebouw?

Op de twee koppen van het woongebouw aan de Laan op Zuid, bevindt zich op elke hoek een commerciële ruimte, totaal 2 stuks. Elke commerciële ruimte heeft een oppervlakte van circa 200 m2. De exacte invulling van deze twee commerciële ruimtes is nog niet bekend. Goed om te weten is dat deze ruimtes volgens het bestemmingsplan ingevuld mogen worden door een bedrijfje met functie “kantoor en bedrijven tot en met categorie 2”. Dit betekent géén horeca en géén detailhandel, maar gedacht kan worden aan maatschappelijke voorzieningen en zakelijke dienstverlening.

Het KOER-Marathonbalkon

!
"
Waar komt precies het KOER-Marathonbalkon?

De entree van het woongebouw aan de Laan op Zuid is door elke bewoner van KOER te betreden. Boven de entree aan de kant van de Laan op Zuid is een groot breed balkon gecreëerd, genaamd het KOER-Marathonbalkon, omdat je hier heel mooi uitzicht hebt op de Laan op Zuid, waar jaarlijks de Marathon van Rotterdam voorbijkomt.

!
"
Hoe groot het KOER-Marathonbalkon?

De breedte van het KOER-Marathonbalkon is circa 15 meter en heeft een diepte van circa 1,20 meter.

!
"
Voor wie is het KOER- Marathonbalkon?

Alle bewoners van KOER hebben toegang tot dit KOER-Marathonbalkon.

De planning

!
"
Wat is de stand van de bouw van KOER?

Op 23 mei 2022 zijn we gestart met de bouw van KOER en is daadwerkelijk de eerste paal de grond in gegaan. Op de webcam van KOER is de voortgang van de bouw live te volgen!

!
"
Wanneer worden de woningen in KOER opgeleverd?

Zoals je op de webcam kunt zien gaat de bouw van KOER enorm hard! De prognose is dan ook dat de eerste woningen al in het 3e kwartaal van 2024 zullen worden opgeleverd!