Inmiddels is de laatste bouwweek van 2023 aangebroken, daarom hierbij de laatste bouwupdate van 2023. Na deze week zal de bouwplaats van KOER twee weken gesloten zijn in verband met de kerstvakantie, vanaf maandag 08 januari 2024 zal de bouw van KOER vervolgens weer worden hervat.

Blokken 2,3 en 4
Bij de blokken 2, 3 en 4 aan de Laan op Zuid is de ruwbouw van de 9e verdieping van het gedeelte op de hoek van de Stroomkoningsstraat inmiddels ook gestort. De ruwbouw van KOER is hiermee zo goed als klaar, alleen de liftopbouw nog en dan is het hoogste punt van KOER bereikt. Verder zijn bijna alle prefab betonnen balkons geplaatst en is de aannemer met het plaatsen van de HSB-elementen aanbeland op de 7e verdieping (zie bovenstaande foto).

Blok 5
Bij blok 5 (Herenhuizen) is gestart met het plaatsen van de HSB-elementen met de gevelkozijnen. Op de begane grond zijn deze allemaal geplaatst en zijn de eerste HSB- elementen van de 1e verdieping ook geplaatst. De dakbedekking is ook aangebracht, dus binnenkort zal ook gestart worden met het aanbrengen van de eerste binnenwanden.

Blok 6
Bij blok 6 (Appartementen) is de dakbedekking inmiddels ook aangebracht en zal binnenkort ook gestart worden met het aanbrengen van de eerste HSB-elementen. Om vervolgens ook binnen te starten met het aanbrengen van de binnenwanden.

Blok 7
Bij blok 7 (Parkwoningen) is de ruwbouw helemaal gereed, de 5e verdiepingsvloer (dakvloer) is gestort. Hier zal de dakdekker binnenkort starten met het aanbrengen van de dakbedekking.

Blok 9
Bij blok 9 (Parkwoningen) is het keramisch circulair gevelsysteem zo goed als gereed. Hier zal binnenkort gestart worden met Afwerking van de kopse kanten van de kozijnnegge met aluminium zetwerk. Hier zal aan het begin van het nieuwe jaar de steiger langzaam gaan zaken. Binnenin de woningen wordt nog hard gewerkt aan de laatste binnenwanden en afwerkvloeren.

Blok 10
Bij blok 10 (Appartementen) schiet het ook al aardig op met het aanbrengen van het keramisch circulair gevelsysteem. Ook hier zal binnenkort worden gestart met het plaatsen van het aluminium zetwerk rondom de kozijnen en prefab balkons. In de koopappartementen wordt nog hard gewerkt aan het plaatsen van de binnenwanden en afwerkvloeren.

Blok 11

Bij blok 11 (Dijkwoningen) is inmiddels gestart met het aanbrengen van het keramisch circulair gevelsysteem. Binnenin de woningen worden de binnenwanden geplaatst en zijn bij de eerste woningen ook al de afwerkvloeren aangebracht.

Blok 12
Bij Blok 12 (Atelierwoningen) loopt eigenlijk gelijk met blok 11, er is gestart met het aanbrengen van het keramisch circulair gevelsysteem en binnenin de woningen worden de binnenwanden geplaatst.

Blok 13
Bij blok 13 (Herenhuizen) zijn alle HSB-elementen geplaatst en wordt aan de voor- en achterzijde flink door gemetseld. Inmiddels is het metselwerk al aanbeland op de 1e verdieping. Binnenin de woningen zijn de trappen geplaatst en is er ook al gestart met het aanbrengen van de binnenwanden.

Het gehele team van KOER wenst iedereen hele fijne feestdagen en een hele mooie jaarwisseling!